loader image

De voordelen van Real Estate Support

De vastgoedbeheer software voor zorgeloos vastgoedbeheer!

Vraag gratis een demo aan!

Benieuwd hoe deze beheerderstool uw vastgoedbeheer kan innoveren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demo van de Real Estate Support vastgoedbeheer software.

Slimme interactieve FAQ

Hoe zorgen wij ervoor dat jij minder vragen krijgt op de helpdesk? Dit doen we door de vragen op een slimmere manier in te richten, zodat de huurders gemakkelijk hun vraag kunnen vinden! Als de huurder de vraag heeft gevonden, kan hij of zij door middel van een handleiding en/of een video de vraag “oplossen”. Het aantal telefoongesprekken wordt hierdoor verminderd en huurders hebben meteen een antwoord op hun vraag. Bovendien kun je hiermee dus ook kosten besparen op je personeel. De FAQ wordt in samenspraak met jou ontwikkeld en het is mogelijk om per pand/locatie de content aan te passen.

Chat

In de FAQ bestaat per onderwerp de mogelijkheid tot het starten van een chat. Als verhuurder kun je deze vragen simpel beantwoorden door middel van standaard antwoorden of een antwoord op maat. De huurder kan ook gemakkelijk een foto toesturen zodat je een visueel beeld krijgt van het probleem en de huurder beter kunt helpen. Daarnaast hebben de huurders in hetzelfde pand de mogelijkheid om middels de chatfunctie een community te bouwen. In het geval van overlast, een feestje of een pakket bezorging kunnen huurders dit onderling eenvoudig met elkaar bespreken.

Onderhoud

De huurder kan nu gemakkelijk in de app een reparatieverzoek indienen en jij krijgt deze overzichtelijk in het dashboard te zien. Je krijgt een overzicht van alle reparaties zodat je precies per voordeur kunt zien wat er nog moet gebeuren en wat er aan kosten en baten uitgaan. Het plannen van de reparaties wordt er ook een stuk makkelijker op.

Cloud

Alle opgeslagen documenten in de app worden automatisch ook opgeslagen in de Cloud. Hierdoor zijn je bestanden altijd en op elk device beschikbaar. Het is zelfs mogelijk onze software volledig naar je eigen huisstijl/identiteit te personaliseren. Je bedrijfslogo’s, huisstijl en kleuren kunnen worden toegevoegd. Bekijk ons portfolio voor een impressie.

Betalingen

Naast automatische betalingen via de app is het ook mogelijk om de betalingen per push-notificatie te versturen. Bovendien worden er automatische herinneringen gestuurd als betalingen niet zijn voldaan.

Geldstromen

De geldstromen die uw organisatie aangaan worden door middel van een dashboard in één oogopslag overzichtelijk. Dit kun je per locatie, maar ook per huurder inzien. Dit wordt real-time bijgehouden door het monitoren van de betalingen en reparaties.

Huurcontracten opstellen, versturen en laten ondertekenen

Het is mogelijk om snel en gemakkelijk een huurcontract op te stellen en deze te versturen via de mail en naar de app van de huurder. Huurders kunnen de huurovereenkomst vervolgens digitaal ondertekenen. Hierdoor bespaar je tijd en komt er geen A4’tje meer aan te pas! Daarnaast heb je alle bestanden altijd en direct digitaal bij de hand.

Inspectierapporten

Inspectierapporten kun je met Real Estate Support gemakkelijk opstellen en invullen tijdens de inspectieronde bij je huurders. Foto’s kun je met je tablet of laptop eenvoudig toevoegen. Aan het eind van de inspectieronde kunnen je huurders het inspectierapport digitaal ondertekenen. Op deze manier bespaar je tijd en voorkom je verloren documenten, onenigheden en veel papierwerk.

Nieuwsfunctie

Met de nieuwsfunctie is het mogelijk om je huurder op een snelle en makkelijke manier op de hoogte te stellen. Denk daarbij aan berichten over onderhoud, werkzaamheden en storingen. Je kunt heel gemakkelijk een push-bericht naar al je huurders sturen. Wie wil dat nou niet.

Vertaalfunctie

Wij kunnen de software op maat voor jouw inrichten in verschillende talen. Samen bespreken we graag welke talen je beschikbaar wilt stellen voor je huurders en zorgen wij ervoor dat deze taal beschikbaar wordt. Dus wanneer je je richt op expats of andere buitenlandse forenzen dan kunnen deze ook gemakkelijk gebruik maken van de software!

Wat is je naam?

Wat is je bedrijfsnaam?

Welk telefoonnummer moeten wij bellen om contact met je op te nemen?

Wat is je e-mail adres?

Hoeveel voordeuren heb je in beheer?

Heb je nog een opmerking of vraag?:

Do you need a hand in the right direction?

You are in the right place.

Wij gaan u helpen met het beste paket te zoeken

We gaan wat vragen stellen om de beste keuze uit te zoeken