loader image
Demo aanvragen
Demo aanvragen

Frequently
Asked Questions

Zoek naar onderwerpen.

Scroll down 

Welke bedrijven maken al gebruik Real Estate Support?
Real Estate Support is ontwikkeld door softwarebedrijf Youno. Meer informatie over Youno is te vinden op www.youno.io. Op de portfolio-pagina van de website worden de projecten van Real Estate uitgelicht. Alle projecten van Youno zijn te zien op: www.youno.io/portfolio/.

Wat bedragen de kosten van Real Estate Support?
Afhankelijk van de personalisatie en het aantal gekozen modules, wordt er een op maat gemaakte offerte opgesteld. Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met ons support team via support@youno.io of bellen naar +31 620434395

Hoe kan ik een demo aanvragen?
Om een demo aan te vragen, kunt u het demoformulier op onze website invullen. Als u liever contact opneemt met ons support team, kunt u een e-mail sturen naar support@youno.io of bellen naar +31 620434395. Wij helpen u graag verder en plannen een demo in op een moment dat het voor u uitkomt.

Hoe wordt het proces vormgegeven?
In het proces wordt er eerst een kennismakingsgesprek gehouden. Tijdens dit gesprek bespreken we het ontwerp en de gewenste modules met uw wensen en eisen. Vervolgens wordt er een op maat gemaakte offerte opgesteld. Als u akkoord gaat met de offerte, wordt Youno binnen 30 dagen gebouwd. Tijdens dit proces zijn er momenten ingebouwd waarop we uw feedback kunnen opnemen.

Hoe kan ik contact opnemen indien vragen of aanpassingen?
U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar support@youno.io of te bellen naar +31 620434395.

Op welke manier kan ik kennismaken met de mogelijkheden van Youno?
U kunt een demo aanvragen om kennis te maken met alle mogelijkheden van Youno. Ook kunt u een kijkje nemen op de portfolio-pagina om alle mogelijkheden te ontdekken. Als u meer informatie wilt, kunt u ook contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar support@youno.io of te bellen naar +31 620434395

De module die ik graag wil staat er niet bij, wat nu?
Geen probleem! Nieuwe modules kunnen worden ontwikkeld om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Dit kan meer tijd kosten. Ook is het mogelijk om bestaande modules samen te stellen of om bepaalde elementen te gebruiken. Neem gerust contact op met ons support team om alle mogelijkheden te bespreken.

Zijn er aanpassingen of veranderingen mogelijk? Zo ja, in welke termijn?
Ja, het is mogelijk om aanpassingen of veranderingen aan te brengen. Er kunnen soms kosten aan verbonden zijn. De termijn voor het doorvoeren van wijzigingen is afhankelijk van de aard van de wijzigingen. Ons support team kan u een indicatie geven van zowel de tijd als de prijs.

Is er uitleg van het systeem inbegrepen? Voor zowel collega’s als klanten?
Ja, we kunnen een handleiding ontwikkelen met duidelijke uitleg van het systeem, inclusief alle do’s en don’ts. Ook is er tijdens het proces en na oplevering van de applicatie duidelijke uitleg beschikbaar voor zowel uw collega’s als uw klanten. Zo kunnen zij het systeem gemakkelijk gebruiken en profiteren van alle voordelen die Real Estate Support biedt. Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u altijd contact opnemen met ons support team.

Welke functies (interacties) zijn er?
De beschikbare functies hangen af van de gekozen modules. Bij aanschaf van Real Estate Support zijn er altijd een dashboard (voor gebruik op een desktop) en een app (voor gebruik op een mobiel apparaat) beschikbaar.

Zijn er onderhoudskosten? En zo ja, hoe vaak zijn er onderhoudsmomenten?
Ja, er zijn onderhoudskosten die per jaar in rekening worden gebracht. Tijdens het onderhoud worden updates geïnstalleerd, de beveiliging gecontroleerd en andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het precieze onderhoudsfrequentie hangt af van uw specifieke behoeften en gebruik van het systeem.

Is er rekening gehouden met veiligheid en privacy?
Ja, de beveiliging van het systeem is zorgvuldig opgezet met onder andere 2FA-beveiliging voor wachtwoorden. We maken ook gebruik van een privacydocument en ontwikkelen de app binnen de richtlijnen van de privacywetgeving. Zo kunt u zonder zorgen gebruik maken van Real Estate Support. Als u vragen heeft over de beveiliging of privacy, kunt u altijd contact opnemen met ons support team.

Wordt de huisstijl van mijn bedrijf verwerkt?
Ja, het is mogelijk om de huisstijl van het bedrijf te verwerken in Real Estate Support. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het toevoegen van logo’s, kleuren en lettertypes die aansluiten bij de huisstijl van het bedrijf. We kunnen ook samen met u kijken naar welke design- en technische aspecten aangepast kunnen worden om de applicatie aan te laten sluiten op uw wensen en behoeften. Als u vragen heeft of meer informatie wilt, neem gerust contact op met ons support team.

Demo aanvragen

U kunt een demo aanvragen door het formulier in te vullen op onze website. Als u liever contact opneemt met ons support team, kunt u bellen naar +31 620434395 of een e-mail sturen naar support@youno.io. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Demo aanvragen

U kunt een demo aanvragen door het formulier in te vullen op onze website. Als u liever contact opneemt met ons support team, kunt u bellen naar +31 6 83162632 of een e-mail sturen naar support@youno.io. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Wat is uw naam?

Wat is uw bedrijfsnaam?

Op welk telefoonnummer kunnen we u bereiken?

Wat is uw e-mailadres?

Hoeveel voordeuren heeft u in beheer?

Heeft u nog een opmerking of vraag?

Do you need a hand in the right direction?

You are in the right place.

Wij gaan u helpen met het beste paket te zoeken

We gaan wat vragen stellen om de beste keuze uit te zoeken